
تافل بهتر است یا آیلتس ؟ این سوال یکی از متداول ترین سوالات بین زبان آموزان است. اول از همه بابت اینکه برای شرکت در یک آزمون بین المللی و رسمی زبان انگلیسی آماده شدهاید تا میزان تسلطتان بر انگلیسی را بسنجید، به شما تبریک می گوییم. احتمالاً حالا دغدغه شما این است که بین آزمونهای مختلفی که وجود دارد کدام یک مناسب شما است. دو آزمون مهم و معتبر جهانیِ زبان انگلیسی که مورد انتخاب زبان آموزان قرار میگیرد، آیلتس و تافل است. این دو آزمون از نظر اعتبار علمی و آکادمیک مثل هم هستند اما برای بعضی اهداف خاص، انتخاب هر یک از این آزمونها ممکن است بر دیگری ارجحیت داشته باشد.
برای تحصیل در اکثر دانشگاههای انگلیسی زبان دنیا در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، از دانشجویانی که زبان مادری آن ها انگلیسی نیست و در کشورهای انگلیسی زبان زندگی نمی کنند، خواسته می شود که مدرکی دال برای تسلط خود به این زبان ارائه کنند تا دانشگاه ها را نسبت به درک دانش زبانی یا English language proficiency خود یاری دهند. در واقع مدارک زبان به دانشگاهها این پیام را می دهد که در چهار مهارت خواندن و نوشتن و گوش کردن و حرف زدن، طبق معیارهای بین المللی، دانش زبانی و تسلط شما چقدر است. اگر چه معمولا مدارک زبان، بخشی از توانایی دانشجویان را منعکس می کند، اما به هر حال ابزار هر چند ناقصی برای شناخت توانایی زبان انگلیسی دانشجویان خارجی است.
بعضی دانشگاهها برای پذیرش دانشجویان کارشناسی و ارشد، آیلتس ۶ یا ۷ از ۹ آکادمیک را درخواست می کننند و بعضی نیز تافل اینترنتی (TOEFL ibt) با نمره ۸۵ یا ۹۰ از ۱۲۰ را طلب کرده یا PTE با نمره ۶۰ به بالا و پذیرش دانشجو را به ارائه مدرک زبان معتبر که از زمان صدور آن ۲۴ ماه نگذشته باشد، منوط میکنند. داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر حتی با نمره خیلی بالا، امروزه شرط لازم برای پذیرش است و شرط کافی نیست. شرط کافی، رعایت کلیه نیازمندی های پذیرش است که در بخش admission’s requirements اعلام می شود و باید آن مدارک را نیز در اختیار دانشگاه قرار داد. مثل سی وی و ترجمه رسمی مدارک دانشگاهی و تحصیلی و توصیه نامهها، البته برای ادمیشن دکتری در آمریکا، داشتن GRE-GMAT هم ضروری است.
آزمون آیلتس چیست؟
آیلتس یک آزمون زبان انگلیسی است که برای مقاصد آموزشی، مهاجرت و شغلی مورد استفاده قرار میگیرد و در بیش از ۱۰،۰۰۰ موسسه در ۱۴۰ کشور جهان پذیرفته شده است. آیلتس به طور مشترک توسط انجمن بریتانیا IDP، آیلتس استرالیا و ارزیابی انگلیسی کمبریج برگزار میشود. آیلتس آزمون بین المللی زبان است، به این معنی که شما میتوانید از هر دو گویش انگلیسی یا آمریکایی استفاده کنید. بسته به شرایط ورودی برنامه تحصیلی مد نظر شما، ممکن است لازم باشد که در امتحان آکادمیک یا عمومی آیلتس شرکت کنید.
تافل چیست؟
آزمون تافل به دنبال تست توانایی شما برای برقراری ارتباط به زبان انگلیسی به طور خاص در محیطهای آکادمیک، دانشگاهی و کلاس درس است. این آزمون در بیش از ۸,۵۰۰ موسسه در ۱۳۰ کشور، از جمله بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و استرالیا، و همچنین تمام ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا پذیرفته شده است. تافل توسط سرویس آزمایشی آموزشی که سازمانی مبتنی بر ایالات متحده است، اداره میشود و به همین دلیل به زبان انگلیسی آمریکایی برگزار میشود. این آزمون بیشتر توسط موسسات آمریکایی مورد توجه قرار میگیرد.
بررسی اجمالی تفاوت های آیلتس و تافل
آیلتس:
مکان آزمون: میتوانید در هزار مکان معتبر نماینده آزمون آیلتس در سرتاسر دنیا، امتحان دهید.
هزینه آزمون: بسته به کشور مورد نظر شما ممکن است متفاوت باشد. این هزینه در آمریکا بین ۲۱۵ تا ۲۴۵ دلار متغیر است.
زمان اختصاص داده شده: ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه
بخش های مختلف آزمون: Listening 30 دقیقه، Reading 60 دقیقه، Writing 60 دقیقه و Speaking 10 تا ۱۵ دقیقه
تعداد دورهها: ۴۸ بار در سال
نمرهدهی: بین ۰ تا ۹
تافل:
مکان آزمون: در سرتاسر جهان دارای نمایندگی است.
هزینه آزمون: بین ۱۶۵ تا ۳۰۰ دلار
زمان اختصاص داده شده: ۴ ساعت
بخشهای مختلف آزمون: Reading 60 تا ۸۰ دقیقه، Listening 60 تا ۹۰ دقیقه، Speaking 20 دقیقه، Writing 50 دقیقه
تعداد دورهها: بیش از ۵۰ با در سال
نمرهدهی: ۰ تا ۱۲۰
تفاوت های آزمون آیلتس و تافل:
تافل بهتر است یا آیلتس ؟ انتخاب آیلتس یا تافل شاید در نحوه برگزاری آزمون نیز باشد. بنابراین بهتر است موارد زیر را به دقت بررسی کنید.
۱-تفاوت در سوالات
ریدینگها در آزمون آیلتس و تافل با هم یکی هستند، اما نحوه طرح سوالات با هم متفاوت است. در تافل سوالات به صورت چهار گزینهای طرح میشوند و شما نیاز ندارید چیزی بنویسید. اما در آیلتس سوالات به صورت ترکیبی از سوالات چهار گزینهای، پر کردن جای خالی و یا ربط دادن دو ستون به هم طرح میشوند. این مدل سوالات، نشان میدهند که آزمون آیلتس بر پایه تکنیک، استوار شده است. اما در تافل، سوال تکنیکی دیده نمیشود اگر تست شما خوب نیست، پس بهتر است آیلتس را انتخاب کنید.
۲-تفاوت در لهجهها
اگر هنوز شک دارید که آزمون آیلتس یا تافل را انتخاب کنید. شاید این بخش شما را یاری کند، بخش شنیداری دو آزمون آیلتس و تافل با هم تفاوت دارند. در بخش شنیداری تافل از لهجه آمریکایی استفاده میشود. این در حالی است که بنای آزمون آیلتس بر لهجه بریتیش است. و حال سوال پیش می آید که چگونه لهجه بریتیش داشته باشیم؟ چگونه لهجه امریکایی داشته باشیم ؟ اگرچه ممکن است لهجههای دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرند. اما تنوع لهجه یکی از امتیازات تافل محسوب میشود.
۳-توانایی خلاصهبرداری
در تافل، ابتدا بخش لیسنینگ را گوش میدهید و سپس اقدام به پاسخگویی به سوالات میکنید. اگر مهارت این را دارید که همزمان با گوش دادن خلاصهبرداری کنید، تافل برای شما بهتر است. با این حال ضرورت دارد که بدانید در آزمون آیلتس، زمان بیشتری دارید که سوالات را بخوانید و نکات کلیدی آنها را در نظر بگیرید و سپس برای شنیدن و پاسخ دادن همزمان خود را آماده کنید. بنابراین تمرکز در آیلتس راحتتر است با این حال، این موارد کالا به تواناییها و استعدادهای شما مرتبط است.
۴-توصیف و تحلیل
آیلتس یا تافل، در بخش رایتینگ، تفاوتها و شباهتهایی دارند. در رایتینگ، آزمون تافل یک صحبت از یک استاد برای شما نمایش داده میشود. شما میشنوید و گفتههای وی را روی کاغذ توصیف میکنید. اما در آزمون آیلتس این بخش، در قالب نمودار و شکل به شما نشان داده میشود و شما باید توانایی تحلیل آن را داشته باشید. در هر صورت، لیسنینگ قوی شما در این بخش، میتواند شما را یاری کند. برای این بخش در آزمون تافل، باید تایپ کنید. پس اگر قدرت تایپ بالایی دارید تافل را انتخاب کنید. اگر فکر میکنید لیسنینگ شما قوی است، تافل را انتخاب کنید اما اگر لیسنینگ ضعیفی دارید آیلتس برای شما گزینه بهتری است.
۵-ممتحن شما کیست؟
شاید دانستن اینکه چه کسی از شما امتحان میگیرد، گزینه جالبی برای انتخاب آزمون آیلتس یا تافل برای شما نباشد. اما برخی هستند که این مورد برای آنها اهمیت زیادی دارد و ترجیح میدهند در بخش اسپیکینگ تنها باشند. بر این اساس بهتر است بدانید بخش اسپیکینگ در آزمون تافل در همان روز آزمون، برگزار میشود و شما با صفحه مانیتور صحبت میکنید. بنابراین درکی از ممتحن نداشته و استرس کمتر و تمرکز بیشتری خواهید داشت. همچنین در آزمون تافل، باید چند لیسنینگ را بشنوید و خلاصه آنها را بگویید پس باید لیسنینگ قوی داشته باشید تا مطالب برای بازگو کردن در ذهن شما بماند. اما در آزمون آیلتس، اسپیکینگ در یک روز جداگانه برگزار میشود و باید با یک شخص حقیقی در مورد خصوصیات مثبت خود به گفتگو بنشینید.
نگاهی جامع به آزمون تافل و آیلتس:
به طور کلی این دو آزمون دارای تفاوتهایی در نوع ارزیابی، ساختار، سوالات و حتی کاربرد برای ارائه به منظور اهداف مختلف (مثل تحصیل، مهاجرت و غیره) هستند. هم آزمون تافل و هم آیلتس آکادمیک، دانش زبان آکادمیک افراد را میسنجند، گرچه آزمون آیلتس علاوه بر فرمت آکادمیک، در قالب عمومی (General) نیز برگزار میشود. آزمون آیلتس جنرال برای افرادی که قصد مهاجرت به بریتانیا، کانادا و استرالیا دارند و قصد تحصیل ندارند، بسیار مطلوب است و آزمون آن نیز بسیار آسانتر از آیلتس آکادمیک یا تافل است.
آزمون آیلتس برای افرادی که دارای دانش خوبی در زبان انگلیسی هستند و فرصت کمی نیز برای آزمون دارند مناسب است، زیرا آزمون تافل بسیار وابسته به Skill ها میباشد و آماده شدن برای این مهارتها زمان زیادی می برد. بنابراین چنانچه زبان شما ضعیف است و زمانی حدود 5 تا 6 ماه برای آزمون دارید، امتحان Tofel برای شما مناسبتر است زیرا در این مدت تنها روی Skill ها تمرکز میکنید و نمره بالاتری میتوانید بدست آورید.
بخش Writing هر دو آزمون تافل و آیلتس از دو تکلیف (Task) تشکیل شده است. سوالات Task اول تافل و آیلتس با یکدیگر متفاوت است. در سوال اول تافل، ابتدا آزمون دهنده متنی آکادمیک را در خصوص یک موضوع خاص به مدت 3 دقیقه بر روی مانیتور خود مطالعه میکند، سپس به یک فایل صوتی در خصوص آن موضوع گوش میدهد. آزمون دهنده باید در مدت بیست دقیقه نظر موافق یا مخالف خود را در خصوص آن موضوع در قالب یک متن 250 تا 300 کلمهای بنویسد. اما در Task اول آزمون آیلتس پرسشی در خصوص یک نمودار، جدول یا گراف پرسیده میشود و آزمون دهنده میبایست در 250 کلمه اطلاعات مربوط به آن جدول، نمودار یا گراف را توصیف کند و در قالب نوشتار آکادمیک بنویسد.
اما سوالات Task دوم بخش Writing هر دو آزمون Independent Task نام دارد و بسیار مشابه یکدیگرند. در این سوال نظر و عقیده متقاضیان در خصوص یک موضوع مورد پرسش قرار میگیرد و از متقاضی انتظار می رود در قالب یک نوشته 350 تا 400 کلمهای به این سوال پاسخ دهد. سوالاتی نظیر “آیا شما ترجیح میدهید به صورت گروهی درس بخوانید یا انفرادی؟” از جمله این سوالات است.
ساختارهای آزمون تافل یا آیلتس چیست؟
ساختار تافل بهتر است یا آیلتس ؟ تفاوتی نمیکند. در هر یک از آزمونهای تافل یا آیلتس ۴ مهارت صحبت کردن، نوشتن، خواندن و شنیدن مورد آزمایش قرار میگیرد.
- مهارت نوشتن در آزمونهای تافل و آیلتس
بخش مربوط به نوشتن امتحان تافل به صورت تایپی است برخلاف آزمون آیلتس که بر اساس نوشتن روی کاغذ است. تافل نیاز به تکمیل دو بخش دارد که در اولین بخش از آن شما باید با استفاده از یک متن و گزیده سخنرانی در همان موضوع، یک پاسخ ۱۵۰-۲۲۵ کلمهای بنویسید. برای بخش دوم، مقالهای دارای ۵ پاراگراف بین ۳۰۰-۳۵۰ کلمه باید نوشته شود. تست نوشتن آزمون آیلتس نیز دارای دو قسمت است، در بخش اول شما نیاز به خلاصه کردن یا توضیح دادن اطلاعات ارائه شده در یک شکل، نمودار، جدول یا دیاگرام دارید. در مرحله دوم، شما باید یک پاسخ فوری ۲۰۰-۲۵۰ کلمهای به یک دیدگاه یا استدلال ارائه دهید یا از شما میخواهد که به یک زبان خاص بنویسید. - مهارت خواندن در آزمونهای تافل و آیلتس
آزمون خواندن برای هر دو امتحان کاملاً مشابه است، به طوری که آزمون خواندن تافل شامل ۳ تا ۴ بخش خواندن است که هر بخش شامل ۱۰ سوال است که هر کدام از مطالب تحصیلی که احتمالاً در یک کلاس درس روبرو میشوید، وقت دارید. شما باید به یک سری سوالات چند گزینهای پاسخ دهید که میزان درک متن شما را نشان میدهد. در صورتی که متنهای ریدینگ شما سه متن داشته باشد، شما باید به سوالات در ۵۴ دقیقه پاسخ بدهید ولی اگر سوالات شما به صورت لانگ فرمت باشد، شما دارای ۴ متن با ۴۰ متن خواهید بود و باید در زمان ۷۲ دقیقه به این سوالات پاسخ بدهید. آزمون خواندن آیلتس دارای سه بخش است که هر کدام ۲۰ دقیقه طول میکشد و متون علمی در مورد طبیعت هستند، اما با طیف گستردهای از انواع سوالات که میتوانند هر چیزی از “پر کردن جای خالی” تا “پاسخ کوتاه” باشند. این سوالات نیز برای سنجش میزان درک متن شما از زبان، ایدهها و سبک خاص استفاده شده در متن مورد استفاده قرار میگیرند. - مهارت شنیدن در آزمونهای تافل و آیلتس
آزمونها در بخش شنیدن کاملاً متفاوت هستند. تست شنیداری تافل بین ۴۱ تا ۵۷ دقیقه طول میکشد و شامل گوش دادن به گزیدهای از سخنرانیهای دانشگاه یا مکالمات دانشگاهی میشود. در هنگام شنیدن شما نیاز به یادداشت برداری دارید و بعد از آن باید به مجموعهای از سوالات چند گزینهای پاسخ دهید. در بخش شنیدن آیلتس، دانش آموزان میتوانند در هنگام گوش دادن، به سوالات پاسخ دهند و همچنین باید به انواع مختلفی از پرسشها و تمرینهای با طولهای مختلف پاسخ دهند. -
مهارت صحبت كردن در آزمونهای تافل یا آیلتس:
در حالی که هر دو آزمون یک بخش مربوط به صحبت کردن دارند، در آزمون آیلتس این ارزیابی به صورت رو در رو با یک امتحانگر انجام میگردد. در امتحان تافل، شما به ۴ سوال از طریق یک میکروفون پاسخ خواهید داد که ضبط شده و بعداً به یک گروه متشکل از ۶ داور ارسال میشود. در بخش اسپیکینگ تافل ۱ سوال independent و ۳ سوال Integrated دارید. نمره مربوط به صحبت کردن در آزمون آیلتس شما تنها توسط یک امتحانگر تعیین خواهد شد. آزمون آیلتس بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول میکشد و ممکن است لزوماً در همان روز با سایر بخشهای امتحان نباشد، در حالی که تافل حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد و همیشه در همان روز با سایر بخشهای امتحان است. در حالی که آزمون امتحان آیلتس دارای طیف وسیعی از لهجههای مختلف است که به زبان انگلیسی صحبت میکنند، تافل تنها به لهجه آمریکایی است.
سیستم نمره دهی در آزمونهای تافل و آیلتس
سیستم نمره دهی تافل بهتر است یا آیلتس ؟ بخشهای گفتاری و نوشتاری تافل براساس نحوه نمایش آنها به صورت کلی، از جمله محدوده واژگان، سبک نوشتاری و گرامر درجهبندی میشوند. در حالی که در آیلتس بر اساس نمرات جداگانهای برای معیارهایی نظیر منطق استفاده شده، انسجام، گرامر و سلیس بودن شما در نظر گرفته میشوند. برای مثال، نمره مقالهای با پیشرفت منطقی ایدهها، اما گرامر ضعیف در امتحان تافل بالاتر خواهد شد، در حالی که یک مقاله با گرامر و واژگان قوی که در بیان ایده ضعیف است با معیارهای آیلتس بهتر خواهد شد.
آیلتس در یک سیستم از ۱ تا ۹ درجه بندی میشود و امتیاز کلی شما به طور متوسط نمرات جداگانه شما در هر چهار آزمون است. نمره کلی شما به نزدیکترین نیم نمره گرد میشود، یعنی اگر میانگین شما ۲۵/۶ باشد، آن به نمره نهایی ۵/۶ تبدیل میشود. تافل یک آزمون واحد است که از ۱۲۰ امتیاز محسوب میشود.
تافل یا آیلتس کدام یک آسانتر است؟
اگرچه بیشتر کارشناسان معمولاً از پاسخ دادن این سوال که تافل بهتر است یا آیلتس خودداری میکنند، اما برای اینکه شما بتوانید تا حد ممکن در اینباره به یک پاسخ مناسب و منطقی دست پیدا کنید، ما میخواهیم این سوال تافل یا آیلتس را بررسی کنیم.
اول اینکه، باید بدانید که هردوی این آزمونها به نوبه خود سخت و چالش برانگیز هستند و در صورتیکه برای آنها آمادگی کامل نداشته باشید احتمال موفقیتتان در آنها کم است.
اما با اینحال ما فکر میکنیم که چند فاکتور کاربردی محدود وجود دارد که بر اساس آنها، میتوان تا حدودی تخمین زد که کدام یک از آزمونها از دیگری آسانتر است. تافل یا آیلتس؟ شما میتوانید حدس بزنید؟ به نظر میرسد که به چند دلیل، آیلتس کمی از تافل آسانتر باشد.
برخلاف ساختار، محتوا و بخشهای سنجشی که در هر دو آزمون یکسان است، چندین عامل وجود دارد که بر اساس آنها میتوان نتیجه گرفت که آزمون آیلتس کمی از آزمون تافل آسانتر است. در ادامه به بررسی دقیقتر این عوامل میپردازیم:
اول اینکه آیلتس با مدت زمان ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه، از تافل با مدت زمان ۴ ساعت به شکل قابل توجهی کوتاهتر است. همچنین همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم آزمون آیلتس در دو بخش و دو روز مختلف برگزار میشود:
- بخش Reading، Listening و Writing در یک زمان و یک روز، و بخش Speaking آیلتس در یک زمان و روز دیگر. این اتفاق به داوطلبان این فرصت را میدهد که با خیال راحت بر روی آخرین بخش از آزمون یعنی بخش نوشتاری آزمون کار کنند و در حین نوشتن نگران بخش مکالمه نباشند.
- همچنین از آنجایی که آزمون آیلتس به شکل کاغذی برگزار میشود، داوطلب میتواند بر روی قسمتهای مهم متنها در بخش Reading آیلتس علامتگذاری کنید و قسمتهای مهم Speaking را یادداشتبرداری کنید.
- برخلاف آزمون تافل، بخش Listening آیلتس بسیار ساده است؛ در آیلتس باید در حین اینکه به رکورد گوش میدهید جواب سوالات را بنویسید.
- در آزمون تافل اما شما باید ابتدا به کل رکورد Listening گوش دهید و بعد از پایان، به سراغ سوالات بروید. این به این معنی است که در آزمون تافل باید بر روی حافظهتان هم حساب زیادی باز کنید.
- در نهایت اینکه، Speaking آزمون آیلتس بسیار طبیعیتر و گفتوگو محورتر از Speaking آزمون تافل است. در تافل، شما باید در یک میکروفون که صدای شما را ضبط میکند صحبت کنید که ممکن است میزان استرس شما را افزایش دهد. البته بعضی از متقاضیان مثل افراد خجالتی، ممکن است حرف زدن با کامپیوتر را با صحبت رودررو با یک شخص آزمون گیرنده ترجیح دهند.
با همه این اوصاف، باید یادمان باشد که عبارت «آسان بودن» در این مورد میتواند به شدت نسبی باشد. این نسبیت یعنی اینکه یک ویژگی از آزمون در حین اینکه میتواند برای یک متقاضی بسیار سخت و چالشی باشد، برای یک شخص دیگر آسان به نظر برسد.
پس هرگز آزمون مورد نظرتان را بر اساس میزان سختی یا آسانی آنها انتخاب نکنید. یادتان باشد که جدا از اینکه کدام آزمون را انتخاب میکنید، اگر خودتان را به خوبی برای آن آماده کرده باشید، در روز آزمون میتوانید با اعتماد به نفس بالا وارد سالن آزمون شوید.
کدام آزمون را انتخاب کنیم؟
پاسخ به این سوال که تافل بهتر است یا آیلتس بستگی بسیار زیادی به شرایط شما دارد و در بسیاری موارد شما حق انتخابی نداشته و دانشگاه، سفارت و دیگر مراکزی که میخواهید مدرک زبان را ارائه کنید، برای شما تعیین میکند که نمره چه آزمونی را نیاز دارد. البته این مسئله در مهاجرت بیشتر به چشم میخورد و در مورد اپلای امروزه بسیاری از دانشگاهها برای هر دوی این آزمونها نمره معیار جداگانه ای را در نظر میگیرند تا در صورتی که دانشجو هر کدام از این مدرک های زبان را داشته باشد بتواند اپلای کند.
میزان دشواری آزمون تافل نسبت به آیلتس یکی از رایجترین پرسشهای متقاضیان این آزمونها است. واقعیت امر این است که نمیتوان پاسخ دقیقی به این پرسش داد. همچنین مقایسه این دو آزمون بسیار مشکل است و پاسخ به این سوال که در کدام آزمون شرکت کنیم، دشوار است. اما یکی از راهها برای پاسخ به پرسش ذکر شده، پاسخ دادن شما به چند سوال سادهتر است که در ادامه آمده است. با انتخاب پاسخ بله یا خیر به سوالات ساده زیر میتوان به انتخاب صحیحتری دست یافت.
اگر بیشتر جوابهای شما به پرسشهای زیر بله است، با توجه به مهارتهای شما، احتمالا آزمون تافل برایتان مناسبتر است.
- من با آزمونهایی که به وسیله کامپیوتر انجام میشوند، راحت هستم؟
- من با صحبت کردن فی البداهه و بی مقدمه جهت ضبط با میکروفن مشکلی ندارم؟
- من مهارت تایپ سریع و دقیق را دارا هستم؟
- من انگلیسی استاندارد آمریکایی را ترجیح میدهم؟
- من در پاسخ دادن به سوالات چند گزینهای مهارت خوبی دارم؟
- برای من یادادشت برداری هنگام شنیدن موضوعی راحت است؟
- من معمولا بیشتر منابع معتبر انگلیسی را جهت پیگری اخبار میخوانم، گوش میدهم و یا نگاه میکنم؟
حال اگر بیشتر جوابهای شما به پرسشهای زیر بله است ، با توجه به مهارتهای شما، احتمالا آزمون آیلتس برایتان مناسبتر است.
- من با مصاحبه رودرو راحتتر هستم؟
- من دست خط انگلیسی خوانایی دارم؟
- من طیف گستردهای از لهجههای انگلیسی را متوجه میشوم؟
- من آزمونهایی با طیف متنوع پرسشها را ترجیح میدهم؟ (آزمون هایی که در برگیرندهی پرسش های چند گزینهای، جای خالی، صحیح/ غلط، فلوچارت و غیره است.)
رویکرد دانشگاه های مد نظر شما در انتخاب آزمون:
در پاسخ به این پرسش که تافل بهتر است یا آیلتس یکی از معیار هایی که باید مد نظر داشته باشید این است که دانشگاه یا دانشگاه هایی که مدنظر شماست و قصد دارید برای آنها اپلای کنید چه رویکردی نسبت به آزمون تافل یا آیلتس دارند. به عنوان مثال برخی دانشگاه های اروپایی ممکن است نمره آیلتس را به نمره تافل ترجیح بدهد و مثلاً به نسبت نمره آیلتسی که از دانشجوهای بین المللی می خواهند، نمره تافل بسیار بالاتری در نظر بگیرند. این موضوع می تواند برعکس هم باشد. بگذراید برایتان مثالی بزننم.
تبعیض علیه آیلتس در آمریکا
واقعیت این است که بسیاری از استاد های دانشگاه های آمریکا تافل را به آیلتس ترجیح می دهند. عده زیادی هنوز هم تافل را به آیلتس ترجیح می دهند. برای این موضوع دلایل خاصی وجود دارد. مثلاً خیلی ها معتقدند این حقیقت که تافل زبان انگلیسی را بصورت ترکیبی از مهارت ها ارزیابی می کند یکی از برتری های آزمون تافل است. چون در محیط های آکادمیک شما به ترکیبی از لیسنیگ و رایتینگ و ریدینگ و اسپیکینگ نیاز خواهید داشت.
البته مهمترین دلیل برتری نسبی تافل به آیلتس در محیط های دانشگاهی آمریکایی می تواند لهجه این آزمون باشد. به هر حال وقتی شما قرار است در یک محیط که با انگلیسی آمریکایی زندگی کنید، بهتر است مهارت شما در این لهجه سنجیده بشود. در کنار اینها آمریکایی بودن ETS را هم باید در نظر بگیرید!
در آمریکا دانشگاه هایی وجود دارند که اصلاً نمره آیلتس و تافلی که از دانشجو ها می خواهند اصلاً با هم تناسبی ندارند. مثلاً شما می توانید دانشگاه هایی پیدا کنید که از شما نمره ۷ آیلتس می خواهند، در حالیکه همان دانشگاه نمره تافل مورد نیاز برای گرفتن پذیرش را ۷۹ قرار داده است. هر کسی که در مورد نمره این آزمون ها آشنایی دارد می تواند به شما بگوید که گرفتن نمره ۷۹ تافل خیلی خیلی راحت تر از گرفتن نمره ۷ آیلتس است. به عنوان مثال به جمله زیر که از دانشگاه the Ohio State University برداشته ام دقت کنید:
TOEFL (WHEN REQUIRED) MINIMUM 550 PAPER BASED, 79 INTERNET, IELTS = 7.0
همانطور که می بینید این اختلاف زیاد در نمره معادل دانشگاه هایی مثل دانشگاه Ohio State دلیل خوبی است که اگر قصد دارید برای دانشگاه ای آمریکا اقدام کنید، خودتان را برای شرکت در آزمون تافل آماده کنید.
برعکس این موضوع هم صادق است. امروز که این متن را برای شما می نویسم، یکی از زبان آموز های من که قصد داشت برای دانشگاهی در نروژ اپلای کند، به می گفت که نمره آیلتس مورد نیاز برای دوره مدنظرش ۵.۵ بود در حالیکه نمره تافل مورد نیاز ۹۰ تعیین شده بود. مشخصاً اغلب گرفتن نمره ۵.۵ آیلتس بسیار بسیار راحت تر از گرفتن نمره ۹۰ تافل است.
البته دانشگاه های زیادی هم هستند که نمره آیلتس یا تافل را منصفانه تعیین کرده اند و شما با انتخاب آیلتس یا تافل چیزی از دست نخواهید داد. بنابراین، منطقی است قبل از اینکه شروع کنید به آماده شدن برای هر یک از این آزمون ها، لیستی از دانشگاه های مورد نظر خودتان را مشخص کنید و بعد از بررسی نمره های تعیین شده برای آزمون های IELTS یا TOEFL در مورد شرکت در این آزمون ها تصمیم بگیرید.
نحوه برگزاری آزمون آیلتس یا تافل:
در پاسخ به این سوال که تافل بهتر است یا آیلتس و یا اگر می خواهید بین آزمون آیلتس یا تافل یکی را انتخاب کنید، باید بدانید که این آزمون ها از نظر نحوه برگزاری هم با هم تفاوت هایی دارند که می توانند در انتخاب شما موثر باشند.
در گذشته آزمون TOEFL طولانی تر از آزمون آیلتس بود، اما در آزمون جدیدی که از ماه August سال ۲۰۱۹ برگزار می شود، مدت زمان آزمون تافل کاهش پیدا کرده و تقریباً مدت زمان این دو آزمون مشابه هم شده است. بنابراین، طول زمانی که در جلسه آزمون می نشینید در هر دو آزمون یکی است و نمی تواند معیار مناسبی برای انتخاب شما باشد.
تعداد روزهایی که باید آزمون بدهید
تافل بهتر است یا آیلتس ؟ تفاوت عمده این دو آزمون در این است که آزمون تافل در یک روز برگزار می شود، ولی آزمون آیلتس در دو روز.
اگر در آزمون ایلتس شرکت کنید، در روز آزمون ابتدا بخش لیسنینگ (Listening) را خواهید داشت و بعد از آن به بخش ریدینگ (Reading) می رسید و در انتها هم بخش رایتینگ (Writing) را خواهید داشت. بخش اسپیکینگ آزمون IELTS در روز دیگری برگزار می شود. در واقع Speaking این آزمون که بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول می کشد، ممکن است یک یا چند روز قبل یا بعد از آزمون کتبی برگزار شود. این می تواند برای شرکت کننده های آزمون آیلتس یک مزیت باشد چون می توانند در بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس با انرژی بیشتری شرکت کنند و سرحال تر باشند.
در آزمون تافل، همه مهارت ها در یک روز سنجیده خواهند شد. در روز آزمون ابتدا شما بخش ریدینگ (Reading) را خواهید داشت. سپس به بخش لیسنینگ (Listening) می روید و بعد از اتمام این بخش ده دقیقه استراحت خواهید داشت. وقتی استراحت شما تمام شد، بخش اسپیکینگ (Speaking) آغاز می شود و بعد از این بخش در نهایت به رایتینگ (Writing) می رسید. اینکه این آزمون در یک روز برگزار می شود ممکن است برای برخی از شرکت کننده ها یک مزیت باشد چون نیازی نیست روز دیگری هم در آزمون شرکت کنند.
پس اگر برایتان مهم است که همه بخش های آزمون را در یک روز انجام بدهید و مجبور نباشید روز دیگری برای بخش Speaking اختصاص بدهید، آزمون تافل گزینه بهتری برای شما خواهد بود. اما اگر ترجیح می دهید همه آزمون در یک روز نباشید و فکر می کنید جدا بودن بخش اسپیکینگ باعث می شود شما بتوانید نمره بهتری بگیرید، باید در آزمون آیلتس شرکت کنید.
کامپیوتر یا انسان، مساله ای نیست؟!
یکی از تفاوت های اصلی آزمون های تافل و آیلتس این است که در حال حاضر تافل به صورت کامپیوتری برگزار می شود و آیلتس در ایران در زمان نوشتن این مقاله به صورت سنتی با کاغذ و مداد. این می تواند به طور چشمگیری روی عملکرد شما تا تاثیر داشته باشد و بنابراین برای پاسخ به سوال آیلتس یا تافل به این جنبه هم توجه کنید.
در آزمون آیلتس شما با کاغذ و مداد کار می کنید. این یعنی در بخش ریدینگ می توانید روی متن علامت گذاری کنید، زیر کلمات خط بکشید و کارهایی از این دست. شما می توانید در همه بخش های آزمون سوال را در دستانتان بگیرید از هر فاصله ای که راحت تر هستید به آن نگاه کنید! این احساس راحتی می تواند برای خیلی از شرکت کنندگان آزمون بسیار مهم باشد. شاید شما از تایپ کردن رایتینگ خوشتان نمی آید و دوست ندارید برای پاسخ دادن به سوال ها روی گزینه درست کلیک کنید. به هر حال، در صورتی که از کار با کامپیوتر خوشتان نمی آید، آیلتس گزینه بهتری برای شماست.
از طرف دیگر، آزمون تافل که به صورت کامپیوتری برگزار می شود برای خیلی از افراد جذاب تر است. به عنوان مثال اگر دستخط خوبی ندارید و سرعت تایپ خوبی دارید، در این صورت آزمون تافل برای شما مناسب تر خواهد بود. یا به عنوان مثال این موضوع که در تافل صرفاً باید برای انتخاب پاسخ به سوال های ریدینگ و لیسنینگ روی گزینه مورد نظرتان کلیک کنید و هیچ پاسخ نوشتنی ای وجود ندارد می تواند برای بسیاری از افراد یک مزیت مهم باشد.
در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل و با جزئیات تفاوت ها و شباهت های آزمون آیلتس و تافل را برای شما شرح بدهیم، چنانچه سوالی دارید و یا تجربه ای در این زمینه دارید حتما در بخش نظرات مطرح کنید.
دیدگاهها (0)